• [email_protected]
  • (+359 2) 821 14 25
  • (+359 2) 821 14 45
  • (+359 2) 821 13 47
  • Регистрирай продукт

Патрони

Патрони

Тук ще получите отговор на своите въпроси, свързани с патроните. Ако не откривате отговор на своя въпрос, моля свържете се с нас!

Патронът е задвижващият механизъм, който носи в себе си секретността на заключващата система.

На българския пазар има достатъчно голям избор на модели и марки. Като цяло можем да ги разделим на продукти за масова употреба, които се хактеризират с ниско ниво на секретност, липса на защита срещу повечето методи на отключване, възможност да бъдат правени дубликати свободно. Тази категория патрони не представляват интерес за хората, търсещи сигурно заключване.

Това, от което те имат нужда, е патрон в клас High Security. На пазара има няколко утвърдени марки - Abloy, KESO и Mul-T-Lock. За тях са осигурени сервиз и поддръжка на всички продуктови опции.

Какво ги обединява? Всички тези патрони са изпитвани на всеки три години и сертифицирани в най-висок клас, от международни лаборатории за изпитване на различни продукти, влагани в строителството, за да бъдат установени и контролирани техните характеристики по ред показатели – механична устойчивост на усукване, брой работни цикли; антикорозионна издръжливост и работа в среда с екстремни атмосферни условия - високи температурни амплитуди, влажност, киселинност, прах и др.; ниво на секретност на ключа; устойчивост на силова атака.

С такъв патрон получавате освен сигурността, че не може да бъде отключен с никой от познатите инструменти и методи, и допълнителни преимущества:

дубликати на ключове се правят само в оторизираните ключарски ателиета, срещу лична карта на собственика и надписана карта за собственост на продукта; при загуба на ключ, патронът се прекодира от специалист на място, срещу стойността на три нови ключа, с което на практика получавате нов патрон.

Защитата е един задължителен за стабилното заключване елемент. Функцията на т. нар. бронировка е да предпазва патрона от злоумишлени действия – чупене, разпробиване, избиване и пр. Все пак той е 100-200 грама метал, при това, макар и закален, той не е масивен. Може да бъде успешно атакуван с различни инструменти – режещи, чупещи, пробивни. Поради тази причина е необходимо той да бъде защитен с бронировка. Тя представлява масивна обла „шапка” от закалена стомана, която се поставя в нарочно оформен отвор в крилото на вратата, така че да легне върху бравата, скривайки патрона във вътрешността си. Всяка защита е разработена в отговор на неизчерпаемата изобретателност на крадците, и цели да постави по-трудна за преодоляване пречка, да отнеме повече време, да предизвика вдигане на повече шум, използване на по-сложни и мощни инструменти при опита за влизане с взлом.

Дължината на патрона трябва да е съобразена с дебелината на вратата и използваните розетки, шилдове или защити за патрон. Като правило патронът не трябва да стърчи повече от 2-3 мм от повърхността на розетката или шилда на дръжката.

FAQ

Последни новини

Интеза § Dibla
Интеза § Dibla10 / апр. / 2024

Контакти

  • [email_protected]
  • (+359 2) 821 14 25
  • (+359 2) 821 14 45
  • (+359 2) 821 13 47
Регистрация на продукти с висока сигурност