• [email_protected]
  • (+359 2) 821 14 25
  • (+359 2) 821 14 45
  • (+359 2) 821 13 47
  • Регистрирай продукт

Дръжки за врати с антибактериално покритие Abloy Active

Дръжки за врати с антибактериално покритие Abloy Active

Тук ще получите отговор на своите въпроси, свързани с Дръжки за врати с антибактериално покритие Abloy Active. Ако не откривате отговор на своя въпрос, моля свържете се с нас!

Покритието Abloy Active представлява специална формула боя с активна съставка сребро.

Няма странични ефекти при употреба на покритието Abloy Active.
В боята на покритието няма съставки, различни от одобрените и сертифицирани материали за употреба в производството на инструменти и пособия за сгради и врати. Формулата на действие е патент на Abloy, но активната съставка е сребро. От гледна точка на химически състав или вредни влияния за хората, няма опасност от самото покритие. Ако се притеснявате от възможни алергии, среброто е познато като материал, който не причинява алергии.

Покритието Abloy Active няма срок на годност, тъй като активната съставка сребро не променя свойствата си с времето. От гледна точка на неговата трайност, покритието е ефективно (убива бактерии), докато има останала боя (покритие) върху дръжката. Иноксовите дръжки например са вечни, тъй като цялата дръжка е от инокс. Покритието на дръжките Abloy е качествено изработено и издържа на изключително тежък трафик от хора. Въпреки това, ако нещо се случи с дръжката и в резултат част от покритието бъде обелено, участъците, където няма покритие, няма да бъдат ефективни.

Предлагаме дръжки за врати с покритие Abloy Active. Върху бравата няма реална нужда от антибактериално покритие, тъй като тя почти изцяло е вкопана във вратата и няма открита повърхност.

Дръжките Abloy Active ще бъдат модели, които вече предлагаме, като размери и начин на монтаж. Ако не желаете да монтирате дръжката си сами, в магазинната мрежа ще Ви предложат монтаж. Монтажът не е по-различен от на стандартните дръжки, а те са лесни за монтаж.

Така е. Не може да се разбере с просто око, а с микробиологично изследване.

Изследване на покритието и заключението по стандарт ISO 22196 може да разгледате тук   

Покритието е доказано да унищожава 99% от познатите попаднали върху него микроби за 24 часа и не позволява да се размножават върху него. В тази група влизат и Златистият резистентен на метицилин стафилокок. Тестовете като ISO 22196, като се тества известна концентрация на определена група бактерии с изследвания продукт за определен период от време, по която се правят заключения за останалите, тъй като е невъзможно да се тестват всички. Обикновено по този и подобни стандарти се тестват опасни бактерии, като Esherichia coli, Staphylococcus aureus, Enterococcus hirae и други в зависимост от целта на изследването и стандарта. В приложеното по горе във форума клинично изследване на Abloy Active може да се види как е протекъл теста с Methicillin-resistant Staphylococcus aureus (MRSA strain ATCC 43300) - целевата проблемна група бактерии. Технологията на покритието не унищожава само тях по конкретен начин, говорим и за широката група познати бактерии.

При теста се сравняват фигурите на концентрация на бактериите преди и след, което се изразява с величина log.

Величините log2, 3, 4 изразяват концентрацията на бактериите. Ако например един препарат има доказана ефективност към концентрация на определено количество бактерии, но по повърхността има повече, то няма да бъде максимално ефективно.

По този стандарт продуктът трябва да даде резултат над log2. Резултатите показват, че покритието е подходящо за помещения с много силен трафик от хора. Целта при проектирането му е била да се използва за болници, детски градини, козметични салони, сгради на хранителновкусовата промишленост и други.

Покритието Abloy Active не променя свойствата си. Няма нужда от смяна години наред, освен ако самата дръжка не се повреди. Повечето дръжки живеят години наред при нормална употреба.

Ако покритието бъде буквално изстъргано от дръжката и вече го няма върху нея в по-голямата си част, тя трябва да се смени.

Ако покритието бъде само наранено, няма никакъв проблем с действието на покритието.

Тестът на покритието показва, че нараняване на покритието и UVB радиация нямат ефект върху антибактериалната му ефективност.

Така че дръжката и покритието ще Ви служат години наред, макар и то да се надраска леко.

Може да се каже, че се самопочистват, имайки предвид, че покритието унищожава бактериите.

Въпреки това, продуктите Abloy Active също изискват почистване. Разликата е, че почистването е много по-лесно. Не е нужно да се използва специален препарат.

В повечето случаи е достатъчно забърсване на повърхността с лек почивстващ препарат. Няма нужда от употреба на силни почистващи препарати или дезинфектанти.

Няма резистентни бактерии към сребърните йони - бактериите не изграждат устойчивост срещу среброто, за разлика от многото резистентни бактерии към различни антибиотици.
От преди 6000 години среброто се е използвало за медицински цели в Китай, древен Египет и от аюрведическата медицина в Индия.
В древна Гърция и Рим са използвали посребрени контейнери за съхранение на вода.
Американските заселници са установили, че млякото се съхранява по-дълго време, когато в него се постави сребърен долар.
Модерната ера за употреба на среброто започва през 1893 година, когато С. Вон Нагели съобщава, за първото системно изследване относно смъртоносното въздействие на среброто върху бактерии и други низши форми на живот.
Йоните на среброто имат способността да унищожават патогенни микроорганизми в много ниски концентрации. Сребърният колоид е силно токсичен за микроорганизмите и абсолютно безопасен за макроорганизмите. Това му гарантира огромния потенциал като дезинфекциращо средство в антибактериалните дръжки Abloy Active .

Как действа сребърният колоид в дръжките Abloy Active?

Неговото дезинфекционно действие се дължи на силния афинитет на сребърните йони към важни ензими на едноклетъчните микроорганизми. Благодарение на това, колоидните сребърни йони се свързват стабилно главно със сулфхидрилните групи в тези ензими и блокират трайно тяхната работа, което води до нарушаване на техния метаболизъм и механизма им на делене, до асфикция и бърза смърт на микроорганизмите. В среда на колоидни сребърни йони, всички неспорообразуващи микроорганизми /бактерии - стафилококи, вируси, гъбички и плесени/ загиват в рамките на не повече от 6 минути! Д-р Бекер отбелязва в своята книга "Електричеството на тялото", че нито един от изследваните в неговата лаборатория патогени не са могли да оцелеят в среда на сребърни йони.

Оказва се, че МРСА притежава цял набор от специални оръжия.

На първо място, това е поредица от ензими, които разграждат протеините и мазнините, от които са съставени клетките и тъканите на човешкото тяло. Чрез разрушаването им бактериите си осигуряват храна и в същото време бавно се придвижват по-дълбоко в човешкия организъм.

На второ място - токсините, които обездвижват клетките на имунната система. Под прикритието им, стафилококите живеят дълго време в любимите си места. Токсините може да причинят кожна некроза, диария и дори синдром на токсичен шок. Освен това златистият стафилокок се крие от имунната система с помощта на лигавична капсула, която обвива клетките му.

Структурата на капсулата се състои от протеини, които са сходни по структура с тези на човека, така че имунната система не ги възприема като чужди и не се бори с микробите.

Някои стафилококи са устойчиви на антибиотици. MRSA са вид, който е устойчив на антибиотици от групата на бета-лактамите (метицилин, оксацилин, пеницилин, амоксицилин и др.). Ако 25-30 % от хората са преносители на стафилококи, то 1% от тях са резистентни към изброените антибиотици.

Стафилококите и MRSA, могат също да причинят заболявания на хора извън болничните заведения. Инфекции с MRSA при хора, които в рамките на последната година не са били хоспитализирани или претърпели медицински манипулации (диализа, операции, поставяне на катетър), се наричат придобити в обществото инфекции с MRSA. Те обикновено се проявяват като кожни инфекции, като пъпки или импетиго и се появяват у иначе здрави хора.

Стафилококовите микроорганизми са едни от най-често срещаните причинители на кожни инфекции, пневмония, сепсис и инфекции на хирургичните рани. Основната част от MRSA се появяват при хоспитализирани пациенти, но стават все по-чести сред обществото.

Факторите, отделени като водещи за стафилококовите инфекции са:
• тесен контакт кожа с кожа;
• нарушаване на целостта на кожата, като порязвания и охлузвания;
• твърде пренаселени жилища;
• лоша хигиена;
• подтисната имунна система също увеличава риска от инфектиране. Това засяга особено хода със СПИН.


Все още не съществуват ваксини срещу стафилококите. Използват се хиперимунни серуми или моноклонални антитела, насочени срещу повърхностните компоненти на бактериите. Те теоретично биха могли да намалят способността на стафилокока да се прикрепва към тъканите, както и да подобрят фагоцитозата им от клетките-стражи на организма. Човешки хиперимунен серум може да бъде даван и преди операция при пациенти с подтиснат имунитет.

FAQ

Последни новини

Интеза § Dibla
Интеза § Dibla10 / апр. / 2024

Контакти

  • [email_protected]
  • (+359 2) 821 14 25
  • (+359 2) 821 14 45
  • (+359 2) 821 13 47
Регистрация на продукти с висока сигурност