• [email_protected]
  • (+359 2) 821 14 25
  • (+359 2) 821 14 45
  • (+359 2) 821 13 47
  • Регистрирай продукт

Сигурност от ново поколение от Интеза

Сигурност от ново поколение от Интеза

20

февр.

Сигурност от ново поколение от Интеза

20 / февр. / 2023 Интервю в списание Vagabond, брой 198/2023

Сигурност от ново поколение

Любомир Стоянов, основател и генерален мениджър - за важността на превенцията и високите технологии!

Дистанционен контрол, надеждна защита, умни решения и изчистен дизайн – съвременните технологии разкриват безкрайни възможности да предпазим дома, вилата, фирмата и търговския обект от нежелан достъп.

От 1992 г. насам българската компания "Интеза" е лидер в предоставянето на модерни системи за сигурност от реномирани производители и във внедряването на нови технологии и решения на местния пазар. Основателят на компанията ЛЮБОМИР СТОЯНОВ разказва повече.


Как изглежда сигурността в съвременния дом и офис през "очите" на "Интеза"?


Съвременната сигурност е в спокойствието и повишеното удобство благодарение на технологиите. Вече повече от 30 години никога не сме подхождали с презумпцията, че страхът е основен мотиватор за потребността от продукти за сигурност. Мисията ни винаги е била да повишаваме качеството на живот на хората, а усилията ни са били насочени към възпитаване и създаване на култура за превенция в обществото. Потребителите да ни потърсят не след инцидент, а да помислят за сигурността си предварително.
Стремежът на "Интеза" винаги е бил да удовлетворява потребностите от решения за сигурност и обков на пазара, и да предоставя богатапродуктова гама с най-новите технологии на световни производители.
Съвременната сигурност при жилищата и офисите е все по-дигитална, скрита и с минималистичен дизайн. 
Електрониката допълва механичните системи за още по-голям комфорт и удобство на потребителите.

Ключът постепенно се измества от употребата на биометрия, чип, код, дистанционно и смартфон за управление на достъпа. Интелигентните системи за сигурност дават и предимства като функцията "автоматично самозаключване" след затваряне на вратата и даването на достъп от разстояние – вместо да оставяте ключ у съседите, когато не сте в града, можете да предоставите дигитален ключ за достъп чрез вашия смартфон. Интелигентните заключващи системи на "Интеза" ви позволяват и интеграция към системи за автоматизация на дома/умен дом, за да получавате информация в реално време кой и кога отключва вашата врата.
Управлението на вратите се подобрява, ключалката все по-малко се вижда, механиката става все по-скрита. 
Контролът на достъп и видеонаблюдението постепенно изместват човешкия фактор при хотелите и апартаментите под наем, които вече могат да бъдат менажирани от разстояние.


Защо e необходимо да помислим за MKS & KA система за служебните помещения?
Мaster Key системите са интелигентни и супер ефективни решения за организиран контрол на достъп, при които ключовете са конфигурирани така, че с един ключ да можете да отключвате набор от предварително дефинирани ключалки.
Мaster Key системите са незаменими за нормалното функциониране на бизнес сгради, търговски центрове, хотели, училища, болнични заведения, електро – и водоразпределителни мощности, индустриални, логистични съоръжения. Те осигуряват ефективен контрол на достъпа до помещенията, като същевременно са висококачествено, рентабилно и адаптивно заключващо решение.
С Мaster Key системата един ключ може да отваря всички врати в сградата, а всеки от ползвателите да има достъп със свой ключ само до определени помещения. Всеки ключ може да бъде интегриран и към други ключалки – на шкафове, катинари, сейфове. Системите се изработват по поръчка и следват логиката и специфичните изисквания за достъп на клиента.

В жилищния сектор се използват Keyed Alike (КА) системите, които носят голямо удобство в ежедневието – с един ключ обитателите могат да отварят и общата врата на сградата, и собствените си врати към жилище, мазе, таван, и отделни шкафове, сейфове, пощенски кутии, катинари и дори заключващото устройство на велосипеда. Много от клиентите добавят отключване на вила или друг апартамент и така заместват тежката връзка с ключове с един-единствен с мулти-достъп.

Проектираме и системи, които покриват големи съоръжения. Внимателното планиране е в основата на Мaster Key системата. Възможно е да се създадат многостепенни системи, всяка с уникални права за достъп за различни потребителски групи, без да се прави компромис със сигурността.
Изпълняваме своите проекти с продукти на едни от най-добрите производители на заключващи устройства от клас High Security: ABLOY – Финландия, MUL-T-LOCK – Израел и KESO – Швейцария. 
Уникалната им конструкция позволява изключително обширно и сложно мастеризиране, а юридическаи техническата им защита ги предпазва от неоторизирано копиране. Те са интелектуална собственост на фирмите производители, които притежават патента и имат изключителните права върху разпространението на заготовки на ключове за направата на дубликати.


Как подбирате производителите, които представяте на българския пазар?
С внимание и прецизност. Работим със световни производители на заключващи системи, доказали качеството, устойчивостта и иновативността на продуктите си във времето. Компании-лидери, които задават глобалния стандарт. Екипът ни се обучава при производителите ни във Финландия, Швейцария, Италия, Израел, Германия и други, затова "Интеза" притежава цялото ноу-хау на предлаганите от нея процеси, продукти и услуги. Така успешно разработваме водещи в индустрията решения за сигурност, които защитават хората, собствеността и бизнеса.
Предлагаме и продукти, свързани с комфорта и естетиката на дома, офиса и сградата. Партнираме си с признати италиански производители на архитектурен обков за врати и мебели като Dnd by Martinelli, Fimet и Ghidini, които съчетават високо качество, ергономичност и функционалност. С тях дръжките се превръщат в истинско бижу на вратата. Dnd е международен еталон за изработка на качествени и ориентирани към дизайна дръжки, създадени при сътрудничеството със световно известни дизайнери като Карим Рашид, Мауро Ронки, Андреа Морганте, Марко Пизати и други.
Разполагаме и с патентовани механизми, които организират вътрешното пространство, спестяват място и създават УАУ ефект. Системите за плъзгащи и въртящи се врати Celegon и невидимите стопери за врати Fantom от Австралия преобръщат традиционната представа за отваряне на вратата и визията ѝ. 


Разполагаме и с иновативното устройство за вертикално паркиране на велосипеди Parkis, с което се спестява заеманото от велосипеда подово пространство с 40%. С него могат да бъдат изграждани и обществени паркинги за велосипеди.

Партнираме си с над 50 доставчика и сътрудничеството ни с компаниите е ключът към устойчивото ни развитие. С тях вървим по пътя на промяната към поинтелигентни домове и пространства, така че животът да стане по-безопасен и удобен. 


Сподели

Преса

Контакти

  • [email_protected]
  • (+359 2) 821 14 25
  • (+359 2) 821 14 45
  • (+359 2) 821 13 47
Регистрация на продукти с висока сигурност