• [email_protected]
  • (+359 2) 821 14 25
  • (+359 2) 821 14 45
  • (+359 2) 821 13 47
  • Регистрирай продукт

Дръжките Ginkgo & Ginkgo Biloba от Dnd - Италия - Дизайн на Giulio Iacchetti

Дръжките Ginkgo & Ginkgo Biloba от Dnd - Италия - Дизайн на  Giulio Iacchetti

3

юли

Дръжките Ginkgo & Ginkgo Biloba от Dnd - Италия - Дизайн на Giulio Iacchetti

3 / юли / 2023 Статия в списание Наш Дом, бр.юни/август 2023

Дизайнерските дръжки за врати Ginkgo & Ginkgo Biloba, носят късче от природата, създаващо изтънченост в интериорния пейзаж.

Вдъхновен от природата и символиката на дървото Гинко, Джулио Якети проектира дръжка, върху която пренася красотата на листенцата му.

Тяхната елегантност и чисти извивки създават чувство за естетика. Ветрилообразната им форма и стъбълцето се превръщат в структурата на дръжката, а жилките на листенцата създават декорацията. Дръжката Ginkgo носи посланиетото за дълголетие и издръжливост, и е привлекателна на допир.

Уникалността на листото е запечатана във визията на дръжката в две различни стилистики:

Ginkgo - изчистена елегантност

 

Ginkgo Biloba - с декоративно гравирани нишки

Дръжката е отличена с наградата GOOD DESIGN в категорията „Хардуер“ през 2017г. за съчетанието на органични линии със скулптурен дизайн, както и за своето високо качество.

За една по-завършена визия, моделът се предлага и във вариант за прозорци, както и в мини версия за по-минималистичен дизайн.

Специално PVD покритие (Physical Vapor Deposition), защитава дръжките от износване и надраскване дава гаранция за дългогодишна употреба (от 10 до 2 години).

Богатата им цветова палитра предлага възможности за ефектна персонализация и творчески израз в интериорния дизайн.

Giulio Iacchetti - дизанер на дръжките:

Джулио Якети (Giulio Iacchetti) е индустриален дизайнер от Милано и арт директор на бутиковата компания за дръжки Dnd. Творбите му са отличени с престижни награди, a дейността му има голям принос в развитието на дизайна на широкомащабната търговия на дребно в Италия. През 2012 г. получава награда от президента на Република Италия за иновативността на инициативата му да обедини много малки занаятчийски работилници, вдъхновявайки ги да произвеждат мебели и аксесоари в стила на италианските традиции и начин на живот. Отличителна характеристика на творчеството му е изследването и претворяването на обикновени предмети в творби на изкуството, напомнящи на реалността, но и докосващи се до въображението, където всичко е възможно. Негова основна стилова линия са естествените форми, извадени от техния контекст и преобразувани в нови съществувания, съчетани умело със значими за него символи.

...за цялостни дизайнерски решения за Вашата врата, обърнете се към специалистите на Интеза.


Сподели

Преса

Контакти

  • [email_protected]
  • (+359 2) 821 14 25
  • (+359 2) 821 14 45
  • (+359 2) 821 13 47
Регистрация на продукти с висока сигурност