• [email_protected]
  • (+359 2) 821 14 25
  • (+359 2) 821 14 45
  • (+359 2) 821 13 47
  • Регистрирай продукт

Ergon® Living - механизъм за отваряне със завъртане

  1. КОМПЛЕКТИ ЗА ПЛЪЗГАЩИ ВРАТИ

Категории

Ergon Living - механизъм за отваряне със завъртане
Ergon Living - механизъм за отваряне със завъртане
Ergon Living - механизъм за отваряне със завъртане
Celegon S40 система за отваряне на врати
Celegon S40 система за отваряне на врати
Ergon Living - механизъм за отваряне със завъртане
Ergon Living - механизъм за отваряне със завъртане
KIT Ergon Living Celegon
KIT Ergon Living Celegon

Ergon® Living - механизъм за отваряне със завъртане

Новата технология за отваряне със завъртане е предназначена за широка гама размери интериорни врати. Предимствата на системата ERGON® living на италианския производител CELEGON са много. Част от тях са: Двойна посока на отваряне: отварянето винаги е в посоката на движение на лицето. Спестява значително място при ограничени пространства. Разрешава конфликт между удрящи се крила на близки една до друга врати. Движението на вратата и достъпът до помещението са значително улеснени. Намалява до 50% обема, който вратата ползва при своето отваряне/затваряне.

   

Сподели:

ERGON® living е иновативна патентована технология на италианската компания Celegon, която от 40 години се занимава със създаване на решения за проблемите на организация и максимално оползотворяване на свободните интериорни пространства.

ERGON® living има за цел да намали на 50% обема, който заема една врата в процеса на своето отваряне/затваряне и по този начин да се постигне увеличаване на използваното пространство.

ERGON® living е технология, в която се използва отваряне чрез въртене с изнасяне (rototraslation) в процеса на отварянето и затварянето на вратата и е алтернатива на всяка една друга система за отваряне на врати. Предлага се във вид на KIT (комплект) и не изисква разрушаване на стени и подобни строителни процеси, както и други допълнителни разходи. Предлага се в два цвята- черно и сребро. Има различни размери според големината на вратата. Лесна е за използване и прилагане.

KIT Celegon Ergon living

Използването на този механизъм за врати не налага и ограничения за изпълнение на предвидения интериорен дизайн на помещенията. Механизмът е приложим за дървени, метални, PVC врати. 

ERGON® living механизмът е преминал прецизния CATAS тест от 100,000 отваряния и притежава съответния Test certificate - class 5, отговарящ и на EN 1191/00 стандарт.

ERGON® living е революционна система за дома, която намалява обема заеман от Вашата врата при своето отваряне/затваряне и увеличава използваното полезно пространство.
По този начин може да се увеличи пространството на дадена стая, вратата вече да не пречи при своето отваряне и да не се сблъсква с други врати или стени, намиращи се в съседство. Всичко това води до един по-лесен и удобен начин на достъп до отделните помещения във Вашия дом или офис.

В действителност механизмът позволява отваряне на вратата и в двете посоки - навън и навътре. Влизането или излизането от помещението може да се осъществи чрез бутане (push) на крилото с ръка, което бързо се затваря след Вас. Това е идеално решение за врати използвани за изход в случай на авария или от хора с ограничена подвижност.

Въртенето на крилото на вратата при своето изнасяне в процеса на отваряне/затваряне, намалява до минимум обема, който заема самата врата, правейки достъпа лесен дори в много малки по размери стаи/помещения.

Celegon Ergon living


Размери на механизъм за врати ERGON® living:

   

 

Как да изберем правилния механизъм?

 

ERGON LIVING S40 - система Ergon® Living за затваряне на светли отвори с ширина до 1450 мм със свързващ въртящ се лост в крилото - конфигуриране (виж Конфигуратор Ergon® Living S40) и инструкцията за монтаж.

 

ERGON LIVING T.E Slim - система Ergon® Living за затваряне на светли отвори с ширина до 1450 мм със свързващ лост в каса с минимална дебелина 30/40 мм -  конфигуриране (виж Конфигуратор Ergon® Living Т.Е Slim) и инструкцията за монтаж. 

 

ERGON LIVING T.E. - система Ergon® Living за затваряне на светли отвори с ширина до 1450 мм със свързващ лост в каса с минимална дебелина 50 мм -  конфигуриране (виж Конфигуратор Ergon® Living Т.Е.) и инструкцията за монтаж

 

ERGON LIVING FOLDING - система Ergon® Living за затваряне на светли отвори с ширина от 1245 мм до 6550 мм - конфигуриране (виж Конфигуратор Ergon® Living Folding) и инструкцията за монтаж.

 

Брошура Ergon Living (PDF)
Конфигуратор Ergon living S40 (XLSX)
Конфигуратор Ergon living Te Slim (XLSX)
Конфигуратор Ergon living TE (XLSX)
Конфигуратор Ergon living Folding (XLTX)
Инструкция за монтаж на Ergon Living S40 (PDF)
Инструкция за монтаж на Ergon Living ТЕ Slim (PDF)
Инструкция за монтаж на Ergon Living ТЕ (PDF)
Инструкция за монтаж на Ergon Living Folding (PDF)Всички полета със звездичка (*) са задължителни.

Свързани продукти

Регистрация на продукти с висока сигурност