• [email_protected]
  • (+359 2) 821 14 25
  • (+359 2) 821 14 45
  • (+359 2) 821 13 47
  • Регистрирай продукт

Стремим се да направим света на закрито по-добро място - Интеза

Стремим се  да направим света на закрито по-добро място - Интеза

15

ноем.

Стремим се да направим света на закрито по-добро място - Интеза

15 / ноем. / 2022 Интервю в списание Наш Дом, април/май 2022

Любомир Стоянов - управител на Интеза: "Стремим се да направим света на закрито по-добро място"

НД: Разкажете малко история – как започна дейността ви?

Л.С: Интеза стартира своята дейност преди 30 години като компания със специализация в системите за сигурност и фокус върху оборудването на врати с правилните механизми и аксесоари. През своето развитие преминахме целия преход от аналоговия до дигиталния етап, от механичните до електромеханичните ключалки с интелигентно управление.

И тогава, и сега, никога не сме подхождали с презумпцията, че страхът е главният мотиватор за потребността от сигурност, а сме работили с идеята, че качеството на живот е най- важно за хората.

НД: Какъв е приносът на Интеза за създаването на дизайн и стил в интериора?

Л.С: Елегантността и сигурността на дома започват от входната врата, която освен спокойствие чрез сигурно заключванеи добра изолация, трябва да има и красив вид. Същата тази елегантност е добре да се пренесе и в интериора с подходящ обков, механизми и дръжки на вратите, прозорците и мебелите. Интеза предлага голямо разнообразие обков за врати, отговарящо на всякакви изисквания и тенденции в дизайна. Специално внимание заслужава италианската компания Dnd и нейните дръжки, проектирани от световноизвестни имена в дизайна. Съвременна визия в актуална цветова гама, специално PVD покритие, защитаващо дръжката от надрасквания и промянана цвета, антибактериални и хипоалергенни свойства – товаса отличаващи характеристики на нашите дръжки.

Стараем се да обогатяваме интериорните алтернативи на архитекти и дизайнери и да направим света на закрито по-добро място със системи, които подобряват достъпа и оползотворяват максимално вътрешните пространства. Това постигаме с механизмите за плъзгащи врати от висококачествени материали. Тесе отличават от стандартните по това, че лесно се интегрират към всеки отвор, осигуряват плавно и безшумно движение на вратата, нямат видими части и така конструкцията остава невидима.

Също така разполагаме и с италиански патентовани механизми, които преобръщат представата за традиционната врата, като намаляват с 50% обема, заеман от крилото. Можете да тествате мостри на механизмите и скрития обков в нашите магазини в София, Пловдив, Бургас и Варна. Интеза предлага и други продукти с фокус върху дизайна, като сейфове и каси със защитни лакови покрития в разнообразна цветова гама по RAL, или със стилни облицовки от дърво, имитиращи мебели. Разполагаме и с красиви пощенски кутии в различен дизайн, които могат да бъдат съчетани с модернистични и класически архитектурни стилове. Постоянно обогатяваме продуктовата си гама с най-новите световни тенденции в дизайна, мебелитеи вратите.

НД: С какво е различна и специална вашата фирма?

Л.С: Работим с редица световно признати производители на заключващи системи като Abloy - Финландия, Keso - Швейцария, Mul-t-Lock - Израел и много други с доказано качество и иновативност създават . Добре развитата ни търговска мрежа, постоянните ни складови наличности, бързината на професионалната услугамного добри условия за клиентите. Нашата експертна грижа продължава и след продажбата с гаранционна поддръжкаи сервиз. Всички продукти от клас High Security асемблираме в България и по този начин постигаме детайлното им познаване – това ни дава възможност да отговорим изцяло на изискванията от клиентите.

Изпълнители сме на редица значими проекти в страната - „Ckaй фopт“ , „Kaпитaл фopт“, xoтeл Нуаtt Rеgеnсу Ѕоfiа.

НД: На какво се дължи успехът ви?

Л.С: Позициите ни се дължат на отговорната работа на нашия екип и стремежа на всички към непрекъснато усъвършенстване и развитие на продуктите и услугите. Интеза притежава цялото ноу-хау на процесите, но и чудесни професионалисти, които се обучават във Финландия, Швейцария, Италия, Израел, Германия... Също така, организираме обучения за дизайнери, архитекти, производители на врати и мебели, интегратори. По този начин допринасяме за цялостното развитие на бранша.

НД: Как прогнозирате, че ще се развие пазарът през следващите години?

Л.С: Ключът постепенно се превръща в резервен вариант и се измества от управление чрез пръстов отпечатък, чип, лицево разпознаване, код, смартфон. Механиката обаче няма да изчезне напълно. Електромеханиката навлиза бързо в разработките на заключващите устройства - имаме интелигентни брави за врати и шкафчета, електронни патрони, катинари с биометрично управление и др. Поредна стъпка в посока сигурност и удобство при електромеханичните брави е функцията „автоматично самозаключване“ със затваряне на вратата. Управлението на вратите ще се подобрява, ключалката ще изчезва все повечеот визията, механиката ще става все по-скрита. Контролътна достъп и видеонаблюдението постепенно ще изместват чо- вешкия фактор - например в Airbnb. Така хотели и апартаменти вече могат да бъдат менажирани от разстояние.

НД: Какъв е приносът на Наш дом в развитието на интериора и дизайна в България?

Л.С: Списанието създава богато пространство за комуникация, свързано с архитектурата и интериорния дизайн. Благодарение на вашата работа, читателите могат да вземат информиран избор за обзавеждането и архитектурата.

НД: Какво най-много цените в списанието и в партньорството си с него?

Л.С: Списанието се развива и обогатява портфолиото си непрекъснато. Наш Дом е наистина разпознаваемо и предлага нови, интересни и необходими решения в областта на дизайна и архитектурата. За Интеза ежегодното събитие „Препоръчано от Наш дом“ е изключително полезно, тъй като представя водещите тенденции в интериора и технологиите, както и успехите на компаниите в областта на строителството, дизайна и обзавеждането. На събитието през 2021 г. бяхме отличени с приза „Качествени и функционални продукти“. Тогава представихме гъвкави решения за достъп до дома чрез един единствен ключ, биометрия, код, чип и телефон, дизайнерски и невидими дръжки, безшумни магнитни брави и механизми за отключване с пръстов отпечатък.

НД: Какво бихте пожелали на Наш дом по повод 55-годишнината?

Л.С: След 55 години професионализъм, иновативност и подкрепа на бизнеса – продължавайте да следвате духа на времето, както досега. На целия екип желаем здраве, творческо вдъхновение и попътен вятър в осъществяване на бизнес плановете занапред. Продължавайте да обогатявате портфолиото си и своя принос в интериорния дизайн, да помагате на аудиторията си да взима информирани решения, подобряващи качеството на живот, да оставяте своя отпечатък върху иновативните и креативните решения на вашите партньори. За нас е удоволствие, че сме част от историята на Наш дом и че работим заедно, следвайки пътя към успешна реализация на поставените цели.


Сподели

Преса

Контакти

  • [email_protected]
  • (+359 2) 821 14 25
  • (+359 2) 821 14 45
  • (+359 2) 821 13 47
Регистрация на продукти с висока сигурност