• [email_protected]
  • (+359 2) 821 14 25
  • (+359 2) 821 14 45
  • (+359 2) 821 13 47
  • Регистрирай продукт

Интеза § Dibla

Интеза § Dibla

10

апр.

Интеза § Dibla

10 / апр. / 2024 Пространства за вдъхновение, полагащи основите на бъдещите тенденции в интериора и дизайна

Тази година събитията Dibla design awards 2023 и Българска мебел на годината се проведоха съвместно с едно от най-очакваните от професионалистите в бранша събитие Експомебел, организирано съвместно с Браншовата камара на дървообработващата и мебелната промишленост (БКДМП), създавайки мащабно съчетание от възможност за развитие на бизнеса, запознаване с най-новите трендове, докосване до много иновации и лична среща с компании, работещи в бранша от България и чужбина. Интеза беше част от всички тези събития, които успешно създават основи и бъдещи тенденции в интериора и дизайна.

С гордост споделяме, че поредна година, благодарение партньорството ни с DIBLA, екипът на Интеза беше част от впечатляващата церемония Dibla Design Awards, която отново успя да събере най-добрите в интериорния дизайн. По червения килим на Dibla Awards 2023 минаха интериорни студия от цялата страна, а звездна церемония отличи най-добрите интериори за 2023! 

Церемонията Dibla Design Awards се проведе на13-ти март, в зала 5 на Интер Експо Център, където Интеза разполагаше със собствен щанд с представени мостри на най-новите дизайнерски и технологични продукти от портфолиото си. 

Участието ни продължи с щанд и на Експомебел, където се проведе и десетото юбилейно издание на конкурса „Българска мебел на годината“ - конкурс за най-добра мебел, произведена в България и проектирана от български дизайнер. 

През всичките тези четири вълнуващи дни (от 13-ти до 16-ти март), на щанда на Интеза или „дизайнерски кът Интеза“ (както ние го наричаме), екипът ни презентира продукти и представи мостри и актуални информационни материали за най-новите възможности в сферата на интериорния дизайн и сигурността.

На фокус бяха любимите ни: 

•   Дизайнерски дръжки за врати: стилни и елегантни, с модерна визия, с много възможности за избор на цветови покрития, дръжки със защитно PVD покритие и уникални модели на дръжки, изработени от нестандартни материали като бетон или порцелан. Голяма част от дръжките са проектирани от известни дизайнери като Стефано Боери (дръжка DUE), Елена Салмистраро (дръжки Dune, Crisalide и др.), Карим Рашид (дръжка Blip), Алфонсо Фемиа (дръжка infinito), Маурицио Дуранти (дръжка Boomerang), Алесандро Дубини (дръжка Juno), Додо Арслан (дръжки Chrono) и други на италианските компании DND, Mandelli, Frascio.

Интерес предизвикаха и новите ни самозаключващи се дръжки от Karcher Design – Германия. Те се отличават с интегриран в дръжката заключващ механизъм, управляван от заключващ бутон, разположен на самата дръжка или на розетката до нея. Бутонът е алтернатива на долната розетка за обикновен ключ или врътка за WC и премахва необходимостта нея, тъй като поема функциите им. С тези дръжки визията на вратата става още по-изчистена и минималистична. 


•    Нови модели дръжки за мебели на испанката компания Estamp с модерен дизайн, голямо разнообразие на форми и модели, подходящи за всяка интериорна визия. Актуалните цветове - сатениран месинг, черен и бял мат, както и пастелните цветове - зелено, розово и нюанси на бежово станаха фаворити на нашите гости.

 
•    Мини мострени врати демонстрираха как функционират механизмите за интериорни врати на Celegon Италия, които успяват да редуцират обема, който крилото на вратата заема с 50%, спомагат за максимално усвояване на вътрешните пространства и разрешават конфликта на отварящи се една до друга врати. Механизмът Compack Living е подходящ за плъзгане на вратите, а Ergon Living за двупосочно отваряне на вратата чрез завъртане. Представихме и магнитната система на Celegon за фиксиране на пасивно крило на врата Push &Go.


•  Невидими магнитни стопери за врати Stoppino от Италия и Fantom от Австралия. Stoppino се залепва на пода, не изисква разпробиването му и е подходящ за места, където има подово отопление. Наличен е в две версии – за монтаж с вкопаване в крилото и монтаж чрез залепване на крилото. И Fantom, който се вкопава в пода. И двата са с елегантна визия, предоставят опция за задържане на вратата в отворено положение и елиминират риска от препъване.

•    Bluetooth дръжка с пин код и пръстов отпечатък, която позволява лесен достъп чрез мобилно приложение, чрез пин код или пръстов отпечатък.
•    Mагнитните брави Bonaiti за интериорни врати, които предлагат безшумна работа и богато разнообразие на цветове /финиш на челна планка/ за лесно съчетаване с останалата част на обкова в интериора.
•    Елегантен стенен пепелник с компактна цилиндрична форма, която спестява място и същевременно позволяват съхранение с голям капацитет. Почиства се без докосване.

Благодарим на всички, които ни посетиха в Интер Експо Център. За нас беше удоволствие да се срещнем и да ви разкажем повече за нашите продукти. Надяваме се да сме били полезни!


Сподели

Новини

Контакти

  • [email_protected]
  • (+359 2) 821 14 25
  • (+359 2) 821 14 45
  • (+359 2) 821 13 47
Регистрация на продукти с висока сигурност